Het Multifunctional Information Distribution System (MIDS) maakt gebruik van Link-16 apparatuur voor voice- en data-uitwisseling van gegevens. Met de MIDS Low Volume Terminal (LVT) wordt informatie uitgewisseld tussen gevechtsvliegtuigen, helikopters, schepen en installaties op de grond. SurCom test, onderhoudt en integreert de Low Volume Terminal (LVT) producten in Nederland voor Viasat. Daarnaast worden ook zogenaamde Block Upgrades uitgevoerd door SurCom. De LVT is een systeem dat ingebouwd wordt in de diverse platformen.

Nieuw is de robuuste Small Tactical Terminal (STT). De STT wordt ingezet in het mobiele domein, zoals op voertuigen, helikopters, UAV’s en kleine vaartuigen. Het biedt de gebruiker een Link-16 kanaal en twee tactische kanalen (VHF/UHF). Door het kleine formaat past dit overal.

Naast Tactische Datalinks is VIASAT ook bij uitstek een leverancier van satelliet communicatie systemen. Dit kan variëren van mobiele systemen tot grondstation, van breedbandige satelliet capaciteit voor civiele toepassingen tot UHF Tacsat systemen voor militaire toepassingen.

Voor specifieke product informatie zie de productcatalogus.

Of ga direct naar de website van Viasat.

STT in comparison to LVT1

BATS-D

Nieuw is ook de Battlefield Awareness & Targeting System-Dismounted (BATS-D). Deze radio combineert het lucht- en grondplaatje op een handheld Link-16 radio. De ViaSat BATS-D geeft de mobiele gebruiker (te voet of ingestegen) direct toegang tot realtime Link-16 communicatie. De BATS-D kan gedragen worden in een ops-vest, in de hand, of gemonteerd in een voertuig. Special operations forces, expeditionary forces en Joint Terminal Attack Controllers (JTACs) krijgen hiermee op een eenvoudige toegang tot typische Link-16 informatie. De terminal geeft toegang tot situational awareness data en geeft beveiligde, betrouwbare doel- en positie-informatie. De buitengewoon gunstige SWaP maakt de BATS-D zeer bruikbaar voor uitgestegen troepen.