Onze engineers beschikken over hoogwaardige technische kennis, gecombineerd met kennis van een breed scala aan C4ISR-producten. Zij krijgen volop ruimte om te onderzoeken, experimenteren, ontwikkelen en innoveren. Zodat zij u de beste maatwerkoplossing bieden. Dit leidt tot unieke en vernieuwende C4ISR-systeemintegraties die uw werk veiliger, efficiënter en effectiever maken.

Geïntegreerde oplossing

Wij voegen waarde toe door goed te luisteren naar uw behoefte, mee te denken en een maatwerkoplossing aan te bieden die exact aansluit op uw wensen. Doordat wij zelf technici in dienst hebben, zijn we niet gebonden aan het leveren van standaardproducten. Wij zijn op de hoogte van de nieuwste technologieën en producten. En wij weten hoe we die kunnen integreren of hoe we die zelf kunnen uitbreiden met extra functionaliteiten. Producten uit de hele keten van command, control, communication, computing, information, surveillance en reconnaissance brengen we bij elkaar. Wij ontwikkelen en integreren op maat, speciaal voor u. Voor onze innovaties schrijven wij zelf de documentatie. Wij geven u onafhankelijk advies, nemen u mee in het proces van systeemintegratie en houden rekening met uw budget.

Bijzondere omstandigheden

Het militair of civiel gebruik van C4ISR-appratuur kent voor ons geen geheimen. Uit ervaring weten we onder welke zware en bijzondere omstandigheden u deze apparatuur gebruikt. Wij kunnen ons als geen ander verplaatsen in uw situatie. En wij weten tot in detail wat belangrijk is bij het militair gebruik van C4ISR-systemen. Daardoor zijn wij in staat de beste systemen te integreren voor uw situatie, met maximale effectiviteit in bijzondere omstandigheden. Zo leveren we bijvoorbeeld niet zomaar een of ander camerasysteem, maar leveren we een geïntegreerde cameraoplossing die het meest effectief en gebruiksvriendelijk is, en naadloos te integreren is in uw voertuig. Bij SurCom weet u dat het goed komt.

Kennis van zaken

De nieuwste technologieën en C4ISR-producten zijn bij ons bekend. Wij volgen nationaal en internationaal de actuele militaire ontwikkelingen. Nieuwe innovaties bij onze leveranciers volgen we op de voet. We laten ons trainen en volgen cursussen, zodat we die innovaties zo snel mogelijk kunnen meenemen in onze systeemintegratie. Verder zijn we te vinden op beurzen en congressen, en in het veld bij oefeningen en missies. We werken samen met de kenniscentra van de Nederlandse krijgsmacht en we voeren veel gesprekken met eindgebruikers. Lessons learned uit de praktijk nemen we mee in onze systeemintegratie. Onze kennis houden we actueel, zodat u daar als eerste de vruchten van plukt.

Implementatie

Bij de implementatie van onze C4ISR-systemen gaan we zeer nauwkeurig te werk. We houden rekening met een groot aantal factoren. Door onze unieke kennis en militaire ervaring weten we waar we op moeten letten. In sommige gevallen voeren we vooraf een schouwing uit op locatie. SurCom kan het volledige implementatietraject voor u verzorgen, inclusief het regelen van vergunningen, gereedmaken van ondergrond, bouwen van voorzieningen (bijvoorbeeld masten voor cameraobservatie), aanleggen van infrastructuur (bijvoorbeeld voor stroomvoorziening), uitvoeren van factory acceptance tests en het integreren binnen bestaande command and control systemen. Als projectleider werken we daarbij nauw samen met de verantwoordelijke instanties en sturen wij derden aan. Nadat we alles hebben getest en beoordeeld, stellen we de apparatuur in werking. Uiteraard zorgen wij voor interoperabiliteit tussen de systemen.

Snel en flexibel

Onze engineers hebben direct klantcontact, zodat zij precies weten wat uw behoefte is. Daardoor kunnen wij gericht inspelen op uw behoefte en rekening houden met nieuwe wensen of een veranderende situatie. We zitten niet vast aan bepaalde leveranciers, zodat we het beste product voor uw situatie kunnen selecteren. Dit komt de snelheid en flexibiliteit van het ontwikkeltraject ten goede. Ook lossen wij eventuele problemen bij de implementatie snel en vakkundig op met onze eigen technici. SurCom is een platte organisatie. Snel schakelen en flexibel inspelen op nieuwe situaties zit in ons DNA. Van levensbelang als u met spoed C4ISR-oplossingen nodig heeft voor een missie.

Onafhankelijk

SurCom is een onafhankelijke systeemintegrator. Wij zijn niet gebonden aan één bepaalde leverancier. Om de beste maatwerkoplossing te leveren, werken we wereldwijd samen met een groot aantal partners. Wij selecteren zelf de beste producten en componenten voor onze systeemintegratie. Hiervoor hebben we een eigen C4ISR-portfolio samengesteld, met hoogwaardige leveranciers en producten. Is dat voor uw situatie niet toereikend, dan zoeken we daarbuiten naar C4ISR-systemen die we kunnen gebruiken. Eventuele aanpassingen (bijvoorbeeld aan de interface) en uitbreidingen (bijvoorbeeld van functionaliteiten) die nodig zijn voor systeemintegratie, voeren wij zelf uit. Wij hebben alles zelf in de hand. Op ons kunt u bouwen.