Bedrijfsprofiel

SurCom International is gespecialiseerd in het leveren van betaalbare “Surveillance and Communications”  (C4ISR) oplossingen aan klanten in het defensie- en veiligheidsdomein.

Met behulp van warmtebeeld- en restlichtversterkende technologieën bieden wij geïntegreerde bewakings-, verkennings- en detectiesystemen aan. Deze oplossingen kunnen op zichzelf staan of worden geïntegreerd tot complete multisensor-systemen voor de land-, lucht- of scheepvaartomgeving. SurCom levert daarnaast speciale producten en systemen voor het doelafstandsbepaling en richten (bijvoorbeeld voor JTAC’s en FOO’s).

Voor commandovoering biedt SurCom een breed scala aan communicatieproducten, variërend van Combat Net Radio, strategische radio- en satellietcommunicatie, militaire ATC-communicatie, SAR- en CSAR-noodcommunicatie, tactische routering van mobiele netwerken, MANET-oplossingen, Tactical Data Links (Link -16), Troposcatter, enz. En daarnaast ondersteunende apparatuur (batterijen, robuuste laptops, zonnepanelen, enz.).

Klanten met complexe wensen zijn van harte welkom. We ontwerpen, ontwikkelen, testen, implementeren, werken, trainen en onderhouden. SurCom biedt complete oplossingen zonder open eindjes.
Onderhoud kan worden uitgevoerd in onze goed uitgeruste werkplaats in Ede. We hebben onze eigen klimaattestkamer, elektrotechnische werkruimte en ruime hal voor voertuig- en shelterintegratie. Sommige bedrijven hebben SurCom al gekozen als hun lokale hub voor het onderhoud van hun apparatuur en andere diensten in Europa (zoals voor de TDL (LINK-16) -apparatuur van VIASAT).

SurCom is opgericht in 1992 en is lid van de NIDV (Vereniging van Nederlandse Industrie voor Defensie en Veiligheid). Voor onze Amerikaanse partners zijn wij TRACE International gecertificeerd en mogen we ITAR goederen verhandelen We zijn geaccrediteerd volgens de ISO 9001: 2015 en AQAP 2110: 2016 Quality Management Systems.