GD-MS heeft een interessant portfolio met bijzondere radio-producten op het gebied van Combat Search and Rescue, tactische verbindingen en complete gevechtsveldoplossingen.

Combat Search and Rescue

GD-MS is al jarenlang marktleider met de PRC-112G (Hook2), die beveiligde positie data (lat/long), een user identification code, tekstberichten en situatierapporten kan versturen in geval van nood. Er wordt snelle, accurate en betrouwbare locatie-informatie gegeven voor piloten, forward air controllers en ander personeel in gevaarlijke situaties. Hiervoor wordt gebruikgemaakt van de militaire noodfrequenties 121.5 en 243 MHz en van de SARSAT 406 MHz link. De apparatuur is waterdicht, werkt op (oplaadbare) batterijen en is makkelijk mee te nemen. Naast het versturen van locatiegegevens kan ook LOS ondervraagd worden. Dit kan per radio of via satellietcommunicatie.

Zie voor meer details de productcatalogus.

Of ga rechtstreeks naar de website van General Dynamics Mission Systems.

Hook2

Hook3

GD URC200(V2)

Combat Survival Radio

Nieuw is de Hook 3. Deze radio is 30% kleiner en 40% lichter dan de PRC-112G (Hook2). Boven bepaalde G-krachten of als het in aanraking komt met zoutwater geeft het uit zichzelf informatie door, als de gebruiker bewusteloos is geraakt. De radio moet hiervoor wel geconfigureerd zijn door de gebruiker. Daarnaast werkt de radio langer dan zijn voorganger op batterijen en is hij volledig compatible met alle Hook 2-apparatuur. Hook 3 beschikt over een embedded 32-kanaals GPS-module voor een snellere en meer accurate positiebepaling. Dit systeem is uitermate geschikt voor bossen en bebouwde gebieden. Hierbij kan van diverse GNSS systemen gebruikt gemaakt worden.

Zie voor meer details de productcatalogus.

Of ga rechtstreeks naar de website van General Dynamics Mission Systems.

Tactische verbindingen

De URC200(V2) is een van de tactische verbindingsmiddelen die SurCom levert uit het portfolio van GD-MS. Deze multiband tranceiver (30-420 MHz) is zeer veelzijdig qua inzet. Hij kan manpack gebruikt worden, in een 19” radiorek of in een voertuig. Via een seriële poort kan de radio op afstand bestuurd worden. Er wordt gebruikgemaakt van diverse co-site filters om storingen te voorkomen. Frequenties worden ingegeven via presets op de voorkant van de apparatuur. Alle accessoires die gebruikt konden worden voor V1, kunnen ook op deze ge-upgrade versie van de URC gebruikt worden. De apparatuur is niet CCI controlled. De radio is vanwege haar specificaties uitermate geschikt voor grond-luchtverkeer.

Naast de URC200(V) maakt GD-MS de Rifleman radio (PRC-154A), waarmee eenheden op groepsniveau kunnen communiceren met hun commandant. Via de Soldier Radio Waveform (SRW) wordt voice, data en GPS-informatie uitgewisseld. Met de PRC155 Manpack Radio heeft de militair een 2-kanaals radio tot zijn beschikking. Aan de ene kant kan hij communiceren met zijn buddy’s in de groep of het peloton, en aan de andere kant kan hij via het Mobile User Objective Satellite (MUOS)-netwerk informatie doorzetten naar het hogere echelon. Deze geavanceerde radio werkt met verschillende waveforms (SRW, WNW, MUOS, SINCGARS en SATCOM), waardoor deze radio veelzijdig inzetbaar is.

Zie voor meer details de productcatalogus.

Of ga rechtstreeks naar de website van General Dynamics Mission Systems.

Gevechtsveldverbindingen

Gebruikers zijn tegenwoordig gewend geraakt aan hun mobiele telefoon met alle mogelijkheden die daarbij horen. Snelle, betrouwbare verbindingen met verschillende gebruikers wanneer men dat maar wil, is gemeengoed in het dagelijkse leven. Om dit in de militaire situatie mogelijk te maken is Fortress nodig. Fortress is een mobiel netwerk dat gebruikmaakt van door GD geleverde 4G LTE apparatuur waarmee een ‘bubble’ gecreëerd wordt waarbinnen de gebruiker over netwerkdiensten kan beschikken. Deze diensten zijn nagenoeg gelijk aan het commerciële mobiele telefoon netwerk. ‘Bubbles’ kunnen met elkaar verbonden worden door gateways, maar ook gekoppeld worden via wifi. De te gebruiken apparatuur kan worden ingebouwd in voertuigen, waardoor een écht mobiel netwerk ontstaat. Bij dit concept horen begrippen als connectivity, roaming en mesh networking capabilities.

Zie voor meer details de productcatalogus.

Of ga rechtstreeks naar de website van General Dynamics Mission Systems.