De goTenna Pro is succesvol ingezet, in combinatie met de Team Awareness Kit (TAK), tijdens bosbranden in de Verenigde staten in de periode 3-9 juli 2018. Hieronder delen van het after action report dat is opgesteld:

“Begin juli is het Montrose Helitack team uitgerust met de goTenna Pro tactische mesh-netwerkradio’s geïntegreerd met de TAK-app (Tactical Awareness Kit), om situationeel bewustzijn en kritieke communicatie te bevorderen tijdens gevechten bosbranden in een gebied zonder cellulaire dekking.”

“Tijdens het onderzoeken van rookmeldingen werd het systeem gebruikt door een colonne blusvoertuigen. Toen het konvooi een ravijn inreed en de TAK-serververbinding werd verbroken, schakelde het konvooi via handmatige interventie van de brandweerlieden over op locatienavigatie via goTenna Pro.”

“Twee teams uitgerust met een kettingzaag en ploegleider verplaatsten zich per voet naar het vuur, dat in een steile kloof brandde. Elk team en ploegleider hadden TAK en een goTenna Pro, omdat er geen mobiele telefoonservice was in de buurt van de brand. Terwijl de kettingzaagteams werkten, verkende ploegleider de omvang van de brand en stelde hij prioriteiten voor de brandweermannen vast. De ploegleider vond twee aanvullende brandhaarden langs een net aangelegde brandgang en gebruikte zijn goTenna Pro om de locaties van die brandhaarden door te geven aan de kettingzaagteams.”

Het hele rapport kan op aanvraag geleverd worden.