Viasat is door het United States Special Operations Command (SOCOM) geselecteerd als leverancier van critical mission networking and communications equipment, sustainment and support services. SurCom gebruikt onder andere Viasat-apparatuur voor het leveren van technologisch hoogwaardige C4ISR-oplossingen aan haar klanten.

Viasat Inc. is een internationale onderneming voor communicatietechnologie. Vandaag maakt het bedrijf bekend een IDIQ-contract te tekenen voor het leveren van: geavanceerde apparatuur, systemen, diensten en ondersteuning voor situational awareness op de grond en in de lucht, tactische dataverbindingen, terrestrische netwerken, inlichtingen vergaren, surveillance en verkenningen (ISR), tactische satellietcommunicatie, informatiebeveiliging, netwerkbeheer en cyberbeveiliging. Ook zal Viasat nieuwe operationele concepten (CONOPS) mogelijk maken, situationeel awareness verbeteren en mogelijkheden bieden om friendly fire te voorkomen. Met Viasat als leverancier versterkt SOCOM zijn missies.

Modernisering
Dit contract heeft een waarde van maximaal 350 miljoen dollar en heeft tot doel de Special Operations Forces te moderniseren. Dankzij het flexibele karakter van de IDIQ kan het Special Operations Command snel een breed scala aan nieuwe operationele capaciteiten, terminals, producten, systemen, diensten, en ondersteuning verwerven en implementeren ter ondersteuning van huidige en toekomstige SOCOM-missies.